Bosklassen dag 2

By GBS De Wonderboom 4 jaar ago
Home  /  6de leerjaar  /  Bosklassen dag 2
Lieve lezers,
Vandaag stonden de bosklassers heel vroeg op voor hun missie om wilde dieren te spotten. Muisstil, zoals we kunnen zijn, trokken we door het bos naar achtergelegen weilanden en de oevers van de Semois. Na enkele leuke weetjes over de wilde dieren, het geroep van enkele uilen en het voorzichtig afwachten, dook plots, uit het niets een reetje op.
Het huppelde doorheen de wei op zoek naar een nieuw bosje. Onze missie om vroeg op te staan was geslaagd. Op onze terugtocht zagen we door de lage waterstand van de Semois enkele burchten en holen van bevers.
Omstreeks half 9 aten we een stevig ontbijt en konden er weer tegen voor bosklasdag 2.
Ook de zon kwam piepen en vergezelde ons tijdens ons avontuur.
In de voormiddag doken we de bossen in, klauterden we stevig omhoog en kwamen aan een prachtig uitzicht. We waanden ons welpjes uit The Lion King, hoog op La Table de Fées.
Vervolgens hielden we halt bovenaan de top. Daar volgde onze eerste missie van de wildcraft, nl. het bouwen van een shelter.
We zochten takken, mossen en bladeren en maakten zo een waterdicht slaapplaatsje om te overleven.
We testten het even uit op de waterdichtheid en zagen dat we ook deze missie volbracht hadden. 💪
We keerden terug naar het domein voor onze middaglunch: balletjes in tomatensaus, erwtjes en aardappelen.
Na nog even wat post te schrijven voor het thuisfront en wat ontspanning in en rond het domein, startten we onze survivalactiviteit 2.
Naast het maken van een woonplaats, moesten we ook eten en drinken zoeken om te overleven! We zochten sprinkhanen om te eten en boerenwormkruid / munt om limonade te maken.
Daarnaast leerden we ook 7 technieken om vuur te maken. We testten de firesteel uit, hielden wedstrijdjes en maakten een vuurgordijn met staalwol. We moesten op zoek naar droog en fijn gras (tondel) om ons vuurtje brandende te krijgen. Daarna volgden twijgjes en grotere takken om een vuurpiramide in brand te steken. Dit diende om onze brandnetelsoep met ajuin en wortel uit te koken. Smaakt naar meer!
In het smeulen van het hout, roosterden we onze gevangen sprinkhanen en aten die als hazelnootjes op. Lekker krokant!
Omstreeks 18u stond er nog een macaroni op het menu, met een dame blanche als dessert! We worden hier culinair verwend!
Tijdens de avondactiviteit gingen we de muzikale toer op met het Swingpaleis. In de stop-de-band-ronde, de raad-de-artiest-ronde, de kazou-ronde en de fotoronde vochten de do, re, mi en fa’tjes voor de avondprijs.
Ondertussen liggen jullie survivors in hun eigen gedroomde shelter te slapen en te dromen van de avonturen van morgen!
Slaapzacht en tot morgen!
De bosklassers
Category:
  6de leerjaar
this post was shared 0 times
 100