Welkom in het eerste leerjaar!

Een spannend jaar voor de leerlingen: een grotere boekentas, niet steeds meer spelen maar leren, rekenen, schrijven en zoveel meer!

Dit alles doen we zeker niet alleen!

  • Voor rekenen krijgen we hulp van onze vrienden Wisse en Roefie Rups. Zij helpen ons te tellen tot 20, splitsen en bewerkingen (optellen en aftrekken tot 20).  Via verschillende spelletjes leren de juffen ons de leerstof nog beter te automatiseren.
  • Als we gaan lezen, schiet Zoem de Bij ons ter hulp. Samen leren we alle letters en worden we echte lezers.  Zoem leert ons ook begrijpend lezen en leuke verhaaltjes te schrijven.   Wekelijks kijken we naar onze spannende ‘soap’ waar Mik en Karbonkel de hoofdrol in spelen.
  • Met Odette en onze goede schrijfpen in de hand, leren we alle letters mooi te schrijven.
  • Kosmo leert ons meer over het milieu, de seizoenen, gezonde en ongezonde voeding. Ook in het verkeer leren we ons veilig te gedragen.
  • Het schaap Flonflon komt soms op bezoek in onze klas, zij leert ons dan enkele woordjes Frans. Dit gebeurt steeds op een speelse manier aan de hand van een verhaal, liedjes en spelletjes.

Tijdens het schooljaar doen we ook allerlei uitstappen. Zo gaan we bijvoorbeeld een aantal keer naar het natuuratelier.  Elk jaar zijn we van de partij op het eersteklasconcert in Brugge.  Ook andere culturele uitstapjes staan op ons programma.
Uiteraard leven we ons wekelijks uit in alle muzische domeinen (beeld-muziek-drama-media-beweging).  Ook verkennen we de digitale wereld om ons heen.
Wij en al onze vrienden kijken er naar uit om jullie als klasvriendjes te hebben.