Welkom bij de bijtjes

van de peuterklas!

Wat een grote stap, jullie komen voor de eerste keer naar school.

De eerste dagen gaan we er samen voor zorgen dat jullie zich goed voelen in de klas en op onze school. Dit doen we door samen de klas te ontdekken, traantjes te drogen, de speelplaats te ontdekken en nieuwe vriendjes te leren kennen.

In de bijtjesklas starten we met het werken aan jullie zelfstandigheid, samen met de hulp van de kinderverzorgster. Wij leren zelf onze boekentas leeg te maken en te vullen, onze jas aan en uit te doen, naar toilet te gaan,…

Jullie leren natuurlijk ook knippen, scheuren, kleven, puzzelen, experimenteren en jullie ontdekken verschillende materialen, zodat je weet waarvoor bepaalde zaken dienen.

We proberen af en toe eens een rustig momentje in de kring in te lassen. Hier luisteren jullie dan naar een verhaaltje, of worden er liedjes gezongen en natuurlijk mogen jullie ook dansen, versjes opzeggen en natuurlijk is er ook ruimte om super leuke spelletjes te spelen.

Dan hebben we de verschillende hoekjes, waarin jullie bijvoorbeeld een rollenspel spelen in de poppenhoek of lekker tot rust komen in het snoezelhoekje of in de boekenhoek.

Het bewegen mag ook niet ontbreken en daarvoor hebben we voor jullie in de beweeghoek veel leuke dingen voorzien, zoals brommers, fietsje op rollen, een glijbaan en zoveel meer!

Kortom, er valt veel te ontdekken en te beleven in jullie klasje! Ik kijk er alvast naar uit om dit samen met jullie te ontdekken!

We werken altijd rond een thema. Dit thema ontdekken jullie op verschillende manieren. Door bijvoorbeeld naar een verhaaltje te luisteren, te knutselen rond het thema, zich te verkleden in een personage uit het thema, … Op deze manier worden jullie helemaal ondergedompeld in het thema.

Elke vrijdag krijgen mama en papa de themabrief via het ouderplatform, zo weten ze wat wij die week in de klas gedaan hebben of wat er nog moet komen.

Samen maken we er een fantastisch jaar van!