Welkom in het derde leerjaar!

Gekke monsters in het derde leerjaar!

 

Monsters met 3 ogen, een brede mond, 5 armen, gekke kleuren… je komt ze allemaal tegen in het derde leerjaar. Ze zijn allemaal verschillend, maar horen toch bij elkaar. Het samen zijn, respect hebben voor elkaar en elkaar helpen staan centraal in deze klas. Je gaat samen met de juf en klasgenoten aan de slag om heel wat bij te leren. Je leert rekenen tot 1000 en zet je leesproces verder.. Door te blijven oefenen, tillen we onszelf naar een hoger niveau.

 

Beeld, drama, beweging, muziek, media, zijn domeinen die bij onze muvo lessen aan bod komen. Er staan ook een aantal leuke uitstappen gepland in het derde leerjaar. Ook vinden we bewegen belangrijk en gaan we 1 x per maand zwemmen. In de klas worden de kinderen actief aan het werk gezet. We leggen regelmatig de pennen even neer om even te bewegen tussendoor. Door de tennisballen aan de poten van de stoelen zijn er minder geluiden in de klas. Dit zorgt ervoor dat de leerlingen rustiger aan het werk kunnen gaan.

 

Er komt een extra leerkracht een aantal uur per week in de klas ondersteunen. Dit om ervoor te zorgen dat we de leerlingen zo optimaal mogelijk kunnen begeleiden en in kleinere groepen aan de slag kunnen gaan. Wij zetten veel in op differentiatie om alle leerlingen zoveel als mogelijk aan te spreken. Met z’n allen gaan wij er alles aan doen om de kinderen een fijn en leerrijk schooljaar te bezorgen. Kom jij mee met ons de gekke monsters ontdekken?