Welkom in het zesde leerjaar!

In dit laatste jaar van de basisschool leggen de leerlingen hun laatste etappe af en worden ze voorbereid op het nieuwe hoofdstuk in hun carrière. Het belooft een razendsnel jaar te worden met heel wat verantwoordelijkheid en een druk programma.
In oktober zetten we het schooljaar in met een weekje bosklassen. Hier maken al onze leerlingen kennis met de natuur in al zijn pracht. De banden tussen de leerlingen worden deze week versterkt, zodat ze met een hechte groep het schooljaar kunnen verderzetten.
In het tweede semester staan er verschillende projecten op het programma voor de zesdeklassers: MEGA, ‘Wordt Vervolgd’ (hierbij gaan de leerlingen in dialoog met ouderen in samenwerking met RVT ’t Heuverveld), een mondiaal project waarmee de leerlingen in contact komen met andere culturen veraf of nét dichtbij. In de laatste maanden stomen we de leerlingen klaar voor de grote stap naar het middelbaar. Ze worden, samen met hun ouders, begeleid bij hun volwassenwording en het maken van een correcte studiekeuze.
Naast deze talloze projecten staan er ook meerdere culturele uitstappen op de planning en wordt er  voldoende tijd uitgetrokken om de leerlingen mediawijs en ICT-vaardig te maken. We werken daarbij ook aan het zelfstandig leren studeren, verkeerseducatie, het sociaal en emotioneel ontplooien en we leren kinderen talenten in zichzelf ontdekken.

Vanuit het warme nest dat onze basisschool aanbiedt, groeien deze kleine vogeltjes uit tot echte geluksvogels waarbij ze met een goedgevulde rugzak hun vleugels spreiden en de wijde wereld intrekken.