Bosklassen dag 1

By GBS De Wonderboom 4 jaar ago
Home  /  6de leerjaar  /  Bosklassen dag 1

Lieve lezers,  

Vandaag startte ons bosklasavontuur naar een prachtig stukje natuur in Parc de Furfooz 

Tijdens onze tocht in dit natuurpark waren we getuige van de uitgestrekte kalkrotswanden langs de Lesse met enkele kalkminnende planten als marjolein en kardinaal. We ontdekten het leefgebied van de snelste vogel ter wereld, de slechtvalk. Wist je dat deze roofvogel snelheden haalt tot wel 400km/uur? Hij duikt als het ware recht naar beneden om een prooi te vangen. Daarnaast bezochten we een Romeins badhuis met de thermische baden. In deze reconstructie leerden we hoe deze baden opgewarmd werden door de vloer en door de muren.  

In deze Belgische lagune met steile trapjes naar beneden gingen we een kijkje nemen langsheen verschillende grotten: le Trou qui Fumele Trou des Nutons en le Trou du Grand-DucWist je dat Grand-Duc de ‘oehoe’ is in het Frans? Vroeger werd er gedacht dat de oehoe daarin nestte, maar werkelijk is het gat veel groter dan het lijkt van beneden gezien. 

Bovenop de rotsen zagen we overblijfselen van de vestingen van de Romeinen en zelfs van de Middeleeuwen.  

We nuttigden ons middagmaal en konden er nadien weer volledig tegenaan. We klommen enkele meters stijl omhoog om een bezoek te brengen aan La Gatte d’Or., wat eigenlijk de ‘Gouden Geit’ betekent. We hebben daar de eerste beginselen van speleologie kunnen ondervinden. We kropen door spleten en over rotsen, zagen stalagmieten en stalactieten en kwamen er langs een klein spleetje heelhuids terug uit.  

Na een lange wandeling keerden we via les Puits des Vaux terug naar de bus, richting Bohan 

Eens aangekomen aan het domein, maakten we de kamers, namen we een warme douche en aten we groentesoep. Daarna Ardeense worst met boontjes en aardappelen. Als dessert kon een chocoladepuddinkje er nog wel in.  

We sloten onze eerste bosklasdag af met een teambuildingsopdracht.  

Ondertussen liggen al jullie kapoenen onder de wol en dromen ze van wat morgen zal komen…  

Slaapzacht! 

Category:
  6de leerjaar
this post was shared 0 times
 000