Bosklassen dag 4

By GBS De Wonderboom 4 jaar ago
Home  /  6de leerjaar  /  Bosklassen dag 4
Lieve lezers,
Vandaag sliepen we opnieuw tot 8 uur. Na ons ontbijt trokken we direct naar de Semois om in de graskanten op zoek te gaan naar enkele belangrijke plantjes in verband met zelfzorg.
Vandaag gingen we immers een Wonderzalfje maken, waarmee kleine pijntjes direct verdwijnen. We ontdekten hondsdraf en smalle weegbree. We verzamelden een kookpotje smalle weegbree om dit later uit te koken. Het sap mengden we met een basisproduct van glycerine en verkregen uiteindelijk de zalf.
Aangezien we even tijd over hadden, speelden we nog enkele gezelschapsspelletjes.
Nadien nuttigden we een warme maaltijd van rundervink, appelmoes, groentjes en frietjes! Een frisco dat maakte onze dag goed!
In de namiddag kregen we even een korte uitleg hoe we ons moesten oriënteren met kaart en kompas.
Eens de groepen verdeeld waren in team noord, team west en team zuid, kregen we enkele uitkijkposten waar we ons, vergezeld van een klein zonnetje, naartoe moesten oriënteren. Op uitkijkplaats 1 waanden we ons precies in een idyllisch landschap waar feetjes en kabouters zouden leven…
Vandaar kregen we de opdracht om via de bergkam volledig door te trekken naar één van de hoogste toppen van Bohan. We voelden ons echte berggeitjes en klommen (lees als: kropen) steil omhoog. Wedden dat we deze wandeling morgen zullen voelen?
Team Zuid bereikte, met enkele pitstops tussendoor, als eerste uitkijkpunt 2. Proficiat!
Na het klimmen, daalden we opnieuw af richting domein waar we toch even moesten bekomen en door een broodmaaltijd terug op krachten kwamen. Onze spieren zijn deze week alvast goed getraind.
Traditioneel sluiten we onze bosklasweek af met een kampvuuravond, maar door de mindere weersvoorspellingen wijzigden de plannen en werd het een coole pyjamaparty. #idontcare #leef #gaanmetdiebanaan #senorita #wigglewiggle #vooraltijd
Voldaan, maar niet moe te krijgen, geven we morgen nog eens alles op ons laatste avontuur.
Ondertussen liggen de berggeitjes onder zeil en beklimmen ze in hun dromen alvast de rotswanden van de Belgische Canyons van morgen!
Slaapzacht en dikke knuffel!
De bosklassers

 

Category:
  6de leerjaar
this post was shared 0 times
 200