Thema baby in KG1

By GBS De Wonderboom 4 jaar ago
Home  /  Kleutergroep 1-2  /  Thema baby in KG1

Afgelopen week hebben we in de bijtjesklas gewerkt rond het thema ‘de baby’.

Op maandag las de juf het verhaal ‘De dikke buik van Jules’ voor. Onze peutertjes mochten net zoals Jules in het verhaal een ballon onder hun trui steken, maar natuurlijk plofte deze bij sommige. Dit bracht ons dan tot het liedje ‘Bas Ballon’. Dit is een liedje waarbij we een ballon na doen. De ballon vult zich met lucht (wij maken ons groot) en de ballon verliest zijn lucht weer (we maken ons klein). Dit hebben we enkele keren gedaan en toen was er ineens een harde KNAL, want de ballon plofte. Wat hadden onze peutertjes veel plezier!

Op donderdag kwam de mama van Tjenn op bezoek met haar baby. De mama en de peutertjes deden samen de kleedjes van de baby uit, daarna mochten ze de baby wassen door elk om de beurt met een washandje over de baby haar huidje te wrijven. Daarna werd de  baby weer aangekleed en werden haar haartjes gekamd en in model gelegd door onze peuters. Wij zeggen dan ook een welgemeende dankjewel aan de mama van Tjenn voor haar bezoek!

Verder hebben we ook onze handen heel vuil mogen we maken, want we schilderden met bloem en verf. Wat een pret! We zijn natuurlijk met propere handjes naar huis vertrokken!

Category:
  Kleutergroep 1-2
this post was shared 0 times
 000