Legioensoldaat LS5

By GBS De Wonderboom 4 jaar ago
Home  /  5de leerjaar  /  Legioensoldaat LS5

Vorige week kregen de leerlingen van het vijfde leerjaar hoog bezoek van een legioensoldaat. Hij vertelde ons meer over de Romeinen en meer bepaald over de Romeinse soldaten. Hij had allerlei voorwerpen mee zoals zwaarden, toga’s, een maliënkolder, schilden,… Het was zeer leerrijk!

Donderdag trokken we naar Blauwendael voor een workhop. Hier kregen we nog wat extra uitleg over de oudheid en de Romeinen. We gingen ook zelf aan de slag: we onderzochten oude munten en voorwerpen. Aan de hand van hun gewicht, tekst en grootte konden we achterhalen van welke keizer deze waren. Tot slot kregen we een oude gebroken vaas die zeer goed bewaard was gebleven. Deze moesten we terug aan elkaar kleven! Niet gemakkelijk, maar we hebben het tot een goed einde gebracht.

Category:
  5de leerjaar
this post was shared 0 times
 000