Bosklassen dag 4

By GBS De Wonderboom 5 jaar ago
Home  /  6de leerjaar  /  Bosklassen dag 4

Lieve lezers,

Ook vandaag konden we weer lekker lang uitslapen tot 8 uur. Na alweer een verrukkelijk ontbijt, deden we nog wat extra wildcraftkennis op. Vergezeld van het zonnetje, leerden we verschillende manieren om vuur te maken: vuurboog, aansteker, lucifers, de zon als bron, glas/spiegel. Maar… echte wildcrafters gebruiken een firesteel of een batterij. Dit in combinatie met plukjes (staal)wol zorgt voor vonkjes om het vuur aan te maken. We moesten op zoek naar droog en fijn gras (tondel) om het vuurtje brandende te krijgen. Daarna volgden kleine twijgjes en alsmaar groter wordende takken. Dit maakten we om lekkers op te koken: heerlijke brandnetelsoep met een ajuintje en worteltjes. We proefden ook enkele lekkernijen uit de natuur: krekels, wijngaardslakken en maakten zelf STOKbrood. Mmm… én lekker dat dat was!
Na onze aperohapjes konden we genieten van alweer een warme maaltijd: soep, kip met appelmoes en aardappelpuree.
In de namiddag trokken we, alweer onder een zonnetje, de natuur in om met enkele planten aan de oevers van de Semois zalfjes te maken. We ontdekten hondsdraf en smalle weegbree. Dit laatste kruid zochten we in de bermen. Wanneer we per groep voldoende weegbree verzameld hadden, moesten we dit uitkoken. Het sap mengden we met een basisproduct en verkregen zalf. Wist je dat dit zalfje goed is voor brand -en snijwondjes? We voelen ons Wonderwel dankzij de Wonderzalf.
We hadden nog tijd over, dus beklommen we nog maar een keer de bergen in Bohan om een kijkje te gaan nemen naar onze shelter en het bekende ‘Tables des fées’. Wat een pittige beklimming én afdaling! Onze spieren zijn alvast goed getraind deze week.

Traditioneel sluiten we onze bosklasweek af met een kampvuuravond, maar door de regenval wijzigden de plannen en werd het een coole pyjamaparty! #gangnamstyle #swishswish #leef #idon’tcare #gaanmetdiebanaan #jump #seniorita #wigglewiggle #indianendans #rood

Voldaan, maar niet moe te krijgen, geven we morgen nog eens alles op onze laatste dag!

Slaapzacht iedereen, de bosklassers.

Category:
  6de leerjaar
this post was shared 0 times
 100