Bosklassen dag 3

By GBS De Wonderboom 5 jaar ago
Home  /  6de leerjaar  /  Bosklassen dag 3

Lieve lezers,
Vandaag konden we even langer uitslapen… Wat deed dat deugd! We hadden pas ontbijt om half 9.
Deze ochtend trokken we naar Ruisseau de Bohan, een beekje hogerop in de bossen om de kwaliteit van het water te determineren. We leerden eerst alle waterinsecten kennen om ze daarna te vangen.
Hoe zeldzamer de diertjes, hoe kwalitatiever het water. We zochten naar watervlokreeftjes, eendagsvliegen, steenvliegen, waterkevers, pissebedden, bloedzuigers, rivierkreeftjes en kokerjuffers.
Wist je dat er een natuurlijke manier bestaat om een blauwe plek te verwijderen? Zet er een kwartiertje een bloedzuiger op vast en weg is het bloed.
Wist je dat juf Christa de wedstrijd won (81punten) door het meeste aantal diertjes te vissen in haar net?
Na deze activiteit keerden we richting domein voor een warme maaltijd: pompoensoep, rundsburger met boontjes en aardappelen. Wat een lekkere chocomousse als dessert!

Na de middag arriveerden onze directie en juf Sofie en vergezelden ze de bosklassers bij de dropping. We leerden alles over het kompas en hoe we ons moesten oriënteren.
We kregen een korte, algemene uitleg en waanden ons bijna in The Hunger Games. So… let the game begin. We verdeelden ons in teams en kregen een kompas en stafkaart. Van daaruit trokken we even Bohan uit en combineerden we deze oriëntatietocht met een pittige bergbeklimming. We doken het bos in om vervolgens onze teams te droppen.
Elk team werd op een andere locatie gedropt en moest de weg naar De Knapzak terugvinden. Wat normaal een tochtje van een half uur moest worden, werd verstoord door een stevige regenbui. De teams vonden er niet beter op dan als groep samen te blijven en samen over de meet te komen. Van teambuilding gesproken!!
Veilig en wel aangekomen in ons verblijf, lagen de broodjes op ons te wachten. Een ijsje ging er ook nog wel in! We worden hier culinair in de watjes gelegd!
Onze avondactiviteit bestond uit een spel met allerhande uitdagingen!
De winnaars kregen de welverdiende bosklastrofee en medailles!
Ondertussen liggen onze bosklassers onder zeil en dromen weg van de pracht en praal van Bohan!
Slaapzacht iedereen!

Wil je al onze avonturen en foto’s bekijken? Neem dan zeker eens een kijkje op onze schoolwebsite: www.gbsdewonderboom.be

Category:
  6de leerjaar
this post was shared 0 times
 000