Bosklassen dag 2

By GBS De Wonderboom 5 jaar ago
Home  /  6de leerjaar  /  Bosklassen dag 2

Lieve lezers,

Vandaag stonden de kinderen om half 7 op om de wilde dieren te gaan spotten. We vertrokken in het donker richting de weiden rondom ons domein en naar de oevers van de Semois. Door de geopende jacht en het mindere weer hebben we jammer genoeg niet al te veel wilde dieren gespot… Op onze terugweg zagen en hoorden we wel 2 buizerds boven ons heen circuleren. In de Semois troffen we enkele kleine beversites aan.
Om half 9 uur aten we een stevig ontbijt: boterhammen met allerlei beleg, cornflakes, vers fruit, yoghurt en aangepaste dranken. Voor onze ochtendactiviteit klommen we het steile bos (hellingspercentage 40% 😊) in en hielden we halt bovenaan de top. Daar volgde onze eerste teammissie van de wildcraft, nl. een shelter maken. We moesten eerst grote takken verzamelen uit de buurt. Vervolgens zochten we mostapijten om de takken te beschermen. Als laatste bouwden we met bladeren een bladerdek om onze shelter waterdicht te maken. We testten de locatie en de waterdichtheid uit door enkele leerlingen in de shelter te leggen. Om op regenachtige dagen geen water binnen te krijgen, groeven we een klein beekje voor onze shelter zodat het water kon wegvloeien. Aangezien het weer vandaag te onvoorspelbaar was, hebben we onze daguitstap aangepast zodat de leerlingen ’s middags even konden opwarmen en droge kleren konden aantrekken.
Op het domein aten we frietjes met balletjes in tomatensaus en groentjes. Als dessert kregen we chocoladepudding.
Na de middag vertelde onze gids ons alles over de verschillende insecten.
Wist je dat…
… er 8 belangrijke ordes zijn om insecten te categoriseren?
… onze gids in feite een entomoloog is? Hij bestudeert insecten.
… er vegetarische wantsen zijn?
… meer dan een miljoen insectensoorten zijn in de wereld en wel 25 000 in België?
Daarna trokken we naar de oevers van de Semois om de graskanten en bermen te bekijken en op zoek te gaan naar insecten. Hoe meer soorten we konden vangen in ons kijkglaasje, hoe meer punten we verdienden.
We trokken terug richting De Knapzak en genoten van een lekker smosje als avondmaal.

Net nu we dachten geen wilde dieren meer te spotten, stond er op enkele meters van onze veranda plots een vos voor onze neus! Wat een belevenis!!!

Als avondactiviteit gingen we de muzikale toer op met een Swingpaleis. In de stop-de-band-ronde, de raad-de-artiest-ronde, de kazou-ronde en de fotoronde vochten de teams onderling voor de meeste punten. Proficiat voor het team van Louis, Ségolène, Alioune en Bjoeke!

Ondertussen liggen al onze bosklaskapoenen te slapen en kunnen we morgen iets langer blijven liggen…

Slaapzacht iedereen!

Category:
  6de leerjaar
this post was shared 0 times
 000