Bosklassen dag 1

By GBS De Wonderboom 5 jaar ago
Home  /  6de leerjaar  /  Bosklassen dag 1

Lieve lezers aan het thuisfront

Vandaag vertrokken de leerlingen van het zesde leerjaar vol enthousiasme op bosklasweek naar Bohan. Het weer was ons vandaag alvast goed gezind waardoor we met een klein zonnetje vertrokken richting Viroinval om de Belgische Canyons te bezichtigen.
Na een vlotte busrit richting Nîmes, begon al snel het klim-en klauterwerk recht de bossen in.
Op de Fondry des Chiens klauterden we door, over, tussen en onder spleten, knuffelden we rotsen, konden we even relaxen op de relaxstoel, gleden we naar beneden en kropen we als brieven doorheen de ‘brievenbus’;
We leerden over plantjes en diertjes: metaminardi, stromatoporen, grotspin, de nachtvlinder, de Condroz, de Calestienne, … Enkele vuile broeken en schoenen later, reden we even langs de Maas Frankrijk binnen om de haarspeldbochten te vermijden, richting domein De Knapzak.
Eens aangekomen nuttigden we eerst ons avondmaal (groentesoep en lasagne). We kregen ook nog een dessertje (vanillepudding) aangeboden! Na zo’n stevige eerste bosklasdag, was zo’n lekkere maaltijd zeker welkom.
Ondertussen zijn alle kamers geïnstalleerd, de tanden gepoetst, de bedden gemaakt en liggen ze allemaal al te dromen over het moois dat we vandaag al meegemaakt hebben.
Morgen staan we heel vroeg op en hopen we op onze wandeltocht bevers, everzwijnen, reetjes, uilen en vleermuizen te spotten.
Wist je dat er vorige week rond het domein een 30-tal everzwijnen te zien was?
Neem zeker en vast een bezoekje op onze schoolwebsite voor alle foto’s van bosklasdag 1.

Groetjes
De bosklassers

Category:
  6de leerjaar
this post was shared 0 times
 000