Muzische dag op 27/03/2019

By GBS De Wonderboom 4 maanden ago
Home  /  1ste leerjaar  /  Muzische dag op 27/03/2019

Op woensdag 27/3 namen alle leerlingen van de lagere school deel aan de Muzische dag rond het jaarthema (W)Onderwater. De kinderen werden verdeeld in groepjes, gemengd per leerjaar. Elke groep kreeg een koker waarbij ze door opdrachten te vervullen, water konden sparen. In dit spel kwamen de domeinen van MuVo aan bod. In de verschillende zones werd gedanst, een schimmenspel gespeeld, geëxperimenteerd met iPads, op een flessenorgel gespeeld, een kapiteinshoed gemaakt, een tableau vivant gespeeld, een gedicht muzisch voorgedragen, percussie gespeeld met het lichaam, een onderwaterlandschap geverfd, … Wanneer een groepje een opdracht goed had uitgevoerd, werd er gedobbeld met de dobbelsteen en verkregen ze extra water…

Wie zou dit spel winnen? De leerkrachten of de leerlingen? Zowel de kleinsten als de grootsten deden het prima!

Uiteindelijk wonnen de leerlingen! Proficiat!

 

Categories:
  1ste leerjaar, 2de leerjaar, 3de leerjaar, 4de leerjaar, 5de leerjaar, 6de leerjaar
this post was shared 0 times
 000