Bosklassen dag 4

By GBS De Wonderboom 9 maanden ago
Home  /  6de leerjaar  /  Bosklassen dag 4

Lieve volgers van de bosklassen,

Na alweer een verrukkelijk ontbijt, deden we nog wat extra wildcraftkennis op. We maakten een vuurtje om lekkers op te koken: heerlijke brandnetelsoep en verfrissende muntlimonade. Uiteraard leerden we eerst alles over de ingrediënten en hoe we die moesten plukken. Mmm… én lekker dat dat was! Onze picknick aten we gezellig langs de oever van de Semois, verwarmd door een heerlijk zonnetje. In de namiddag trokken we onze laarzen aan want, na wat kennis van waterdiertjes en waterplantjes, zochten we de rivier op. Een nabijgelegen riviertje werd door ons grondig onderzocht op kwaliteit aan de hand van de verschillende aanwezige diertjes die we zelf in ons netjes vingen.

Daarna was ook de Semois aan de beurt. De rivierkreeftjes, modderkruipers, grondels en donderpadden werden links en rechts opgevist.

Wat natte broeken en ondergelopen laarzen later, smaakte ons avondmaal dan ook heel erg (groentesoep, fishstick, puree, salade en chocoladepudding).

De avond en onze bosklasweek sloten we sfeervol af met het traditionele kampvuur, waar we krekels roosterden, van marshmallows smulden en kastanjes poften.

Moe, maar met een brede glimlach, kropen we ons bedje in.

Slaapzacht, de bosklassers.

Meer foto’s in het fotoalbum.

 

Category:
  6de leerjaar
this post was shared 0 times
 200